Teamfoto Comfortloodgieters
Werkzaam in Purmerend, hoofdvestiging Amsterdam

Advies voor het voorkomen van veelvoorkomende lekkages

Redactie purmerend-lekkage.nl, 28 maart 2024
Lekkage in huis is altijd vervelend
Onze loodgieters komen direct voor u in actie bij lekkage.

Een lekkage is niet alleen onprettig, maar kan ook aanzienlijke schade aan uw woning veroorzaken. Het is goed mogelijk om enkele simpele maatregelen te treffen om lekkages te voorkomen en uw sanitair in goede conditie te houden. De hieropvolgende adviezen zijn bedoeld om frequente lekkages te voorkomen.

Inspectie van uw leidingen

Om lekkages goed te vermijden, is het aan te raden regelmatig een inspectie van de leidingen uit te voeren. Let op indicaties van corrosie, roest of kleine barstjes. Het vroegtijdig vinden van problemen kan voorkomen dat ze leiden tot grote lekken.

Controleer regelmatig afdichtingen

Het verslijten van afdichtingen rond kranen en leidingen is een bekend probleem. Het is verstandig om regelmatig de staat van de afdichtingen te controleren en ze te vervangen indien nodig. Met een juiste afdichting wordt voorkomen dat er water ontsnapt en verkleint het risico op lekkages.

Houd de afvoer vrij van vuil om problemen te voorkomen

Door geen vet, olie of grote hoeveelheden voedselresten in de afvoer te gooien, kunt u verstoppingen voorkomen. Door verstoppingen te voorkomen, kunt u potentiële lekken in uw loodgieterssysteem voorkomen. Bescherm uw leidingen en voorkom verstoppingen door een zeefje in de gootsteen te plaatsen.

Voorkom problemen door uw waterdruk te checken

Hoge waterdruk kan de leidingen beschadigen en lekkages veroorzaken. Controleer geregeld de waterdruk en stel deze zo nodig bij. Het aanschaffen van een simpele drukregelaar kan schade voorkomen.

Voorkom schade door vaak voorkomende lekkages met deze waardevolle aanbevelingen

Als de winter aanbreekt, kunnen bevroren leidingen lekkageproblemen veroorzaken. Om bevroren leidingen te voorkomen, is het belangrijk leidingen in onverwarmde ruimtes te isoleren en bij extreme kou water druppelsgewijs uit de kranen te laten lopen. Hiermee wordt voorkomen dat de leidingen bevriezen en beschadigd raken.

U kunt veelvoorkomende lekkages voorkomen door zorgvuldig te zijn

Voorkom grote reparatiekosten en ongemak door regelmatig onderhoud te verrichten en aandacht te besteden aan kleine problemen. Onthoud: het voorkomen van problemen is altijd beter dan genezen als het om loodgieterswerk gaat. Wanneer u onverhoopt een lekkage in huis heeft, aarzel dan niet Comfortloodgieters in te schakelen om dit probleem voor u op te lossen. Bel voor een afspraak naar 020 213 6069.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 020 213 6069 Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over Comfortloodgieters

Comfortloodgieters staat klaar om al uw loodgieter- en installatiewensen te vervullen. Van de aanleg van centrale verwarmingssystemen, boilers, tot leidingen en riolering - wij zijn uw partner voor een breed scala aan services. Comfortloodgieters heeft een lokale bekendheid als een betrouwbare en deskundige loodgieter, installateur en rioleur.


Bij Comfortloodgieters begrijpen we dat problemen met uw loodgieterwerk, verwarming of sanitair snel en effectief opgelost moeten worden. Daarom zijn wij uw betrouwbare partner voor al uw loodgieter- en installatiebehoeften. Bent u klaar voor service van topkwaliteit?


Snelle Service: Wij staan snel voor u klaar met onze efficiënte service.
Gecertificeerde Expertise: Ons team bestaat uit vakkundig opgeleide professionals die gecertificeerde kwaliteit leveren.
Breed Aanbod: Van eenvoudige reparaties tot complexe installaties, Comfortloodgieters biedt een uitgebreid aanbod aan diensten.
Klanttevredenheid: Uw tevredenheid staat bij ons voorop. Wij streven naar het leveren van de beste service en kwaliteit.