Hoe u een lekkende kraan kunt repareren

Een lekkende kraan in uw keuken of badkamer kan voor ongemak zorgen dat u snel wilt oplossen. Naast het feit dat een kraan lekt erg vervelend is, wordt er ook nog eens onnodig veel water verspild. Dit is natuurlijk jammer, maar er is een eenvoudige oplossing om van een lekkende kraan af te komen.

Een juiste voorbereiding is essentieel

Dicht de hoofdkraan voordat u de lekkage gaat verhelpen, zodat er geen extra water verloren gaat. Door de oorzaak van de lekkage te achterhalen, kunt u vaststellen welk onderdeel gerepareerd moet worden. Zorg dat u over het benodigde gereedschap beschikt en de juiste materialen heeft als u een onderdeel moet vervangen.

Oorzaken van een lekkende kraan

Er zijn meerdere redenen voor een lekkende kraan. Verschillende plekken die u kunt nagaan. Kijk naar de uitloop van de kraan, als er water blijft druppelen kan het binnenste van de kraan lekken of is het kraanleer beschadigd. Als de kraan water lekt bij de hendel, heeft dat te maken met het binnenwerk of het kraanleertje dat niet meer goed functioneert.

Deze moet u dan vervangen. Mocht dit de lekkage niet oplossen dan kan je de volgende stap proberen. Wanneer de kraan onderaan lekt, kan er water via het kraangat lekken. Dit kan worden veroorzaakt door een lekkende hendel of een lek in de 'kraanbody'.

Aan de slag

Zodra u de watertoevoer heeft afgesloten en weet wat het probleem is, kunt u aan de slag met de reparatie. Het eerste wat u doet is de knoppen en handvat van de kraan verwijderen, dit geeft u toegang tot de binnenkant. Vervolgens schroeft u het binnenwerk los zodat u bij de pakkingring komt, als die beschadigd is kunt u hem vervangen.

Een veelvoorkomende reden voor lekkende kranen is het kraanleertje dat problemen geeft. Zorg ervoor dat alle onderdelen na de reparatie van de kraan goed ontkalkt zijn. Na het vervangen van alle onderdelen, draait u de kraan weer in elkaar volgens de omgekeerde volgorde.

Als de kraan nog steeds lekt, bel dan Comfortloodgieters!

Mogelijk blijft de kraan na montage lekken, wat aangeeft dat de kraan versleten is en vervangen moet worden. Neem direct contact op met Comfortloodgieters, wij helpen u graag verder. Indien u een afspraak wilt maken of verdere vragen heeft, kunt u ons bereiken via 020 213 6069.

Snel een medewerker spreken? Bel 020 213 6069

Wij helpen u graag verder!

Misschien ook interessant..

> Advies voor het voorkomen van veelvoorkomende lekkages
> Zelf aan de slag met het afkoppelen van uw radiator
> Hoe u voorkomt dat uw douchekraan verstopt raakt door kalk