Hoe u voorkomt dat uw douchekraan verstopt raakt door kalk

Als u uw douche onderhoudt, denkt u misschien vooral aan de douchekop. Het onderhoud van de douchekraan wordt echter vaak vergeten, terwijl hier ook kalkaanslag kan ontstaan. Dit kan echter het openen en sluiten van uw douchekraan hinderen.

Het bedienen van de kraan kan lastiger worden door kalkaanslag en soms zelfs onmogelijk. Kort samengevat, erg onpraktisch. In dit artikel leggen we uit op welke manier u het meest efficiënt uw douchekraan kunt ontkalken.

Op een eenvoudige manier uw douchekraan ontkalken met 3 stappen

Gebruik een doek die doordrenkt is met een chemische ontkalker als reinigingsmiddel en wrijf hiermee over de douchekraan. Laat reinigingsmiddelen niet direct in contact komen met de douchekraan om schade veroorzakende chemische reacties te vermijden. Geef het schoonmaakmiddel even de tijd om in te trekken op de douchekraan. Hoe lang dit duurt, hangt af van het gebruikte product.

Om de douchekraan schoon te spoelen, gebruikt u water en wat afwasmiddel. Wanneer u een schuursponsje gebruikt om kalkaanslag te verwijderen, dient u te voorkomen dat het sponsje te grof is en krassen achterlaat. Zorg ervoor dat u de douchekraan droogt met een zachte doek om een glanzend resultaat te verkrijgen na voltooiing van andere taken.

Uw douchekraan beschermen tegen kalkaanslag: handige tips

Het is aan te raden om een waterontharder aan te schaffen, investeer in een waterfilter, droog uw douche zorgvuldig af, droog het opnieuw af en vermijd agressieve schoonmaakproducten. Door deze middelen zal kalkaanslag in uw douche niet voorkomen. Mocht u na het uitvoeren van deze richtlijnen en suggesties nog steeds moeilijkheden ervaren, voel u vrij om in contact te komen met Comfortloodgieters.

Snel een medewerker spreken? Bel 020 213 6069

Wij helpen u graag verder!

Misschien ook interessant..

> Advies voor het voorkomen van veelvoorkomende lekkages
> Zelf aan de slag met het afkoppelen van uw radiator
> Hoe u een lekkende kraan kunt repareren